Dr. Horváth-Mester Anita 1986-ban született Salgótarjánban. Iskoláit Bátonyterenyén és Budapesten végezte. Hivatását már kisgyermekkorában megtalálta. Az állatok iránti végtelen szeretete, kitartása és elhivatottsága mind az állatorvosi pálya felé terelték. 2012-ben diplomázott, azóta saját rendelőjében praktizál. Az állatok és a természet iránti elkötelezettsége, szülőhazájának Nógrádnak a szeretete és gyermekei érkezése hívták elő belőle a mesélőt. Első kötetét a Nógrádi meséket férjével közösen alkották, melynek szíves fogadtatása folytatást kívánt. Az egyelőre két kötetes Magyar tájak meséinek nem kisebb feladatot szánt, mint magyar tündérmeséket adni gyermekeinknek és unokáinknak.

Megosztják mindenkivel, miért látják meseszépnek Nógrád megyét

"Mester Anita állatorvos, férje, Horváth Ferenc közgazdász. Mindketten fiatalok, sikeresek, talán még könnyebben boldogulnának, ha fejlettebb régióban élnének. Szeretik azonban Nógrád megyét, és meg akarják mutatni kincseit a lehető legtöbb embernek." 

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2020/10/megosztjak-mindenkivel-miert-latjak-meseszepnek-nograd-megyet

A nógrádi táj ihlette mesekönyvvel rukkolt elő a bátonyterenyei állatorvos

"Ki ne olvasta volna Mikszáth Kálmán felejthetetlen, szűkebb hazánkról írt műveit. A jó palócok és a Tót atyafiak azok számára is letehetetlen olvasmány, akik nem ezen a földön születtek. A közelmúltban került ki a nyomdából a sokak által ismert állatorvos, Dr. Horváth-Mester Anita és férje, Horváth Ferenc alkotása. A Nógrádi meséket az itteni táj, a megyénkben fellelhető kincsek és hagyományok ihlették."

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2021/11/a-nogradi-taj-ihlette-mesekonyvvel-rukkolt-elo-a-batonyterenyei-allatorvos

Duna TV - Családbarát magazin

"A világom a Te világod!

Ígérem, rá úgy vigyázok,

Hogyha egyszer felcseperedsz,

Benne Te is boldog lehetsz!"

https://fb.watch/gRSEhvRsbw/

Joó Katalin író és könyvblogger szavai a Nógrádi mesékről

Horváth-Mester Anita - Horváth Ferenc: Nógrádi mesék Nógrádi mesék. 

Nógrád. A megye, aminek mindig meg lesz az elkülönített kis lakosztálya a szívemben. Egy írónő, aki rajzolva mesél, civilként pedig állatokat gyógyító családanya. Megtiszteltetés, hogy ismerhetem. Ezüstarcú hold ragyogásának fényében olvashatjuk a Buják várának bűbáj szőtte történetét, egy szegény sorsú anyáról, akinek egy teljes esztendőre el kellett veszítenie a legnagyobb kincset, a kisfiát, hogy megtanulja, sosem volt szegény, mindig a legnagyobb kincs birtokosa volt: a szíve alatt megfogant életé.

Maconkai aranyalma, tari pokoljárás, mátrai óriások, egy kisfiúhoz írt vers, akit kamaszként, felnőttként és idős bácsiként is emlékeztet majd: versbe lett vésve egy elszakíthatatlan szócérna: anya és fia szivárvány fonata, ami nem csak az eső utáni napsütésben látható, a felhő mögött is jelen van, csak mögé kell látnunk.Tündöklő, olykor borús, mégis mosolyt csaló történeteken keresztül ismerhetjük meg Nógrád megye titkait, történelmét.Nagyon tudom Nektek ajánlani! November 25-én pedig érkezik a folytatás, amiről a Magyar tájak meséi facebook oldalon és instagram oldalon tudtok tájékozódni.Köszönöm szépen az élményt Anitának és a Magyar tájak meséi-nek! Joó Katalin

https://www.facebook.com/boldogsag.forrasa.a.kutya/posts/pfbid02E6H7FRsZq5LAS75SLstHo4sB82aEeDssRnbSTkM38nhZJH9a2waG66i7n77YWE5kl

Salgótarján városi televízió - KincstárSALGÓ 33. adása

https://www.youtube.com/watch?v=IZqMihJMRYM&t=967s

Mesekönyvben is szerepel már a csehkiverés története

"Az interaktív előadáson a gyermekek olyan verses meséket hallhattak, amelyeket a nógrádi táj, az itt fellelhető kincsek, hagyományok és legendák ihlettek. A Civitas Fortissima Emlékhét jegyében pedig a kisiskolások megismerhették a kötet "A Legbátrabb város" című fejezetét is, amely a csehkiverés eseményeit és szereplőit mutatja be egy verses mesén és impozáns illusztrációkon keresztül. Az előadást követően dr. Horváth-Mester Anita elmondta, a könyvet úgy alkották meg, hogy szűkebb hazánk minden részét érintse."

https://www.nool.hu/rovidhirek/2022/01/mesekonyvben-is-szerepel-mar-a-csehkiveres-tortenete

Hazánk tájai is megihlették a meseíró bátonyterenyei állatorvost

A Bátonyterenyén élő Horváth-Mester házaspár egy évvel ezelőtt egy nógrádi táj ihlette mesekönyvvel rukkolt elő. Akkor sokan felkapták a fejüket a hírre, hogy az állatorvos-közgazdász végzettségű pár tollat ragadott.

https://www.nool.hu/helyi-kultura/2022/12/hazank-tajai-is-megihlettek-a-meseiro-batonyterenyei-allatorvost

Joó Katalin író és könyvblogger szavai a Túl a Dunán - Magyar tájak meséi kötetünkről

Horváth–Mester Anita: Túl a Dunán - Magyar tájak meséi

A természet illata szóvirágba borul, az óvatos gímszarvas bőgése a borítóba mélyedve megajándékozza a figyelmes olvasó éles fülét.

Busójárás történetéről mesél, tisztelettel feldíszített rímekről, egyszerűnek tűnő értékekről, szavak mögé leguggoló szótlanságról, mesékbe szőtt történelemről...

Folytatás: 

https://www.facebook.com/boldogsag.forrasa.a.kutya/posts/pfbid06XyABbYGeaNSa5h4hacUomJCbaDdzba6uzFSzPCwV5apbvReLLr5YfdG7jrJrFSFl

Csodahelyek.hu írta rólunk

Elbűvölő tündérmesék és hazai kalandok gyerekeknek

Hazánk legszebb csodahelyeiről, izgalmas legendákról, tündérekről, sárkányokról és számos kalandról olvashatunk Dr. Horváth-Mester Anita könyveiben. A Magyar tájak meséi kalauz lehet a szülők számára, hogy izgalmasabbá tegyenek egy-egy kirándulást, míg a gyerekek tündérmeséken keresztül ismerhetik meg az ország titokzatos csodáit. 

Folytatás:

https://csodahelyek.hu/2023/03/11/magyar-tajak-mesei/

Az Egy.hu írta rólunk

CSODÁLATOS MESEKÖNYVEK MAGYAR TÁJAKRÓL – INTERJÚ A SZERZŐVEL

https://egy.hu/kult/csodalatos-mesekonyvek-magyar-tajakrol-interju-a-szerzovel-113327#